Νέα - εκδρομές - προορισμοί

Μάθετε όλα τα τελευταία νέα μας

26 Νοε

Παραλίες για κολύμπι στην Ιτέα Featured

Η πόλη της Ιτέας διαθέτει πολλές παραλίες για να απολαύσει κανείς μια βουτιά στην θάλασσα ή να κάνει ηλιοθεραπεία.

Όλες είναι προσβάσιμες με αυτοκίνητο στο κοινό. Μπορείτε να βρείτε παραλίες με άμμο,αλλά και με βότσαλα. Οι περισσότερες από αυτές τις παραλίες έχουν βραβευτεί με Γαλάζιες Σημαίες που σημαίνει πώς έχουν καθαρά νερά και είναι κατάλληλες για δροσιστικά μπάνια μέσα στο καλοκαίρι. Δυτικά της Ιτέας βρίσκεται η παραλία Τροκαντερό, στην οποία μπορείτε,πέρα από μπάνιο, να απολαύσετε και καφέ, αλλά και φαγητό δίπλα στην θάλασσα. Η παραλία παρέχει και ξαπλώστρες και ομπρέλες και ενδείκνυται για οικογένειες. Μία από τις πιο γνωστές παραλίες της Ιτέας είναι η ακτή "Μαιάμι" που αποτελεί πόλο έλξης τουριστών καθώς προσφέρει ένα πανέμορφο τοπίο και βρίσκεται κοντά σε πολλές ψαροταβέρνες.

Λίγο πιο έξω από την Ιτέα μπορεί να βρεί κανείς δύο από τις πιο όμορφες παραλίες της. Η πρώτη ονομάζεται “Βραχάκια” και φημίζεται για τα καθαρά νερά της και την όμορφη τοποθεσία της. Επίσης, δίπλα στην παραλία αυτή βρίσκεται και το ποτάμι του Αι Γιάννη, γνωστό στην περιοχή για τις ιαματικές του ιδιότητες. Στα Ανατολικά βρίσκεται η παραλία και το κάμπινγκ του Αι-Γιάννη που στεγάζει πολλούς τουρίστες κάθε καλοκαίρι. Η ακτή αυτή επιλέγεται από πολλούς κατοίκους της περιοχής λόγω των ρευμάτων του προαναφερθέντος ποταμού που "καθαρίζει" τα νερά και τα κάνει δροσερά κάτι που πολλοί αποζητούν, ιδιαίτερα τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού. Αν και μικρή πόλη η Ιτέα προσφέρει αρκετές εναλλακτικές σε ότι αφορά τις παραλίες και μπορεί να ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς και σε θέμα καθαριότητας,αλλά και σε θέμα ομορφιάς.

 

Additional Info

  • images: images
  • 3096 Times

Υπηρεσίες taxi στην Ιτέα, τους Δελφούς από έμπειρη οδηγό. Στο taxidelphi προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας με σεβασμό στον πελάτη. Δυνατότητα προγραμματισμένων ραντεβού. Οργανωμένες μονοήμερες εκδρομές σε όλη την ελλάδα.

Γράψτε μια κριτική